Кои се точките на кои им треба посебно внимание при обработката на CNC струг?

Обработката треба да биде претпазлива, ова не е случајна изјава.Во секојдневното работење на CNC обработката на струг, на некои места им треба посебно внимание, во спротивно, мало невнимание ќе предизвика повреда.Затоа, без разлика кој чекор е во операцијата, има некои места на кои им треба посебно внимание, а овие места на кои им треба внимание ќе бидат познати по следново.

cnc делови за вртење

Работите на кои треба да се обрне внимание при секојдневното работење на CNC обработката на струг се:

1. Проверете дали вретеното е во добра состојба при вклучување, проверете дали држачот за алат е цврст и проверете дали алатката е оштетена.Ова е одговорност на производот;

2. Кога работи машината, запомнете да не ја отворате заштитната плоча, бидејќи при обработката на производот, за да спречите искри, течноста за сечење ќе се отвори.Откако ќе се отвори заштитната плоча, таа сама ќе се прска и може да лета железна згура.надвор;

3. Поставувањето на мерната опрема.За време на обработката, избегнувајте судир на мерната опрема.Поради материјалот, мерната опрема лесно се оштетува.Затоа, мора да се постапува внимателно и не може да се стави по волја.Специфичната област треба да се изврши според барањата.место.

Ако не кажете повеќе, само погледнете ги овие неколку, дали некогаш сте презеле мерки на претпазливост.Сето ова е неопходен здрав разум во обработката на струг со ЦПУ и сите тие се поврзани со нивната сопствена безбедност, затоа внимавајте да ги имате на ум овие мерки на претпазливост.Кога преработувате производ, мора навреме да ја исчистите железната згура во стругот.Запомнете, мора да носите ракавици кога ја чистите железната згура, бидејќи железната згура е многу остра, а мало невнимание може да ви остави рани.Горенаведените се некои основни мерки на претпазливост при обработката и мора да запомниме дека ниту еден детал не треба да се пропушти.


Време на објавување: 22-10-2021 година