Квалитетна инспекција

Обезбедување квалитет на BXD

Квалитетот е силна гаранција за развој на компанијата, очигледно, производствената обработка е клучот за квалитетот на производот, инспекцијата е гаранција за производите. BXD е строго следен SOP за производствениот процес. Нашите стабилни и квалификувани производи ја добија довербата на нашите клиенти со години.

 

Инспекција Eиспорака

BXD отсекогаш обрнуваше внимание на изградбата и развојот на квалитетот. Го поминавме сертификатот за систем за управување со квалитет ISO9001: 2015. Продолжуваме да ја подобруваме и зголемуваме опремата за тестирање.

Опремата за тестирање е: 3D CMM, височина, мерач на цврстина, опрема за тестирање на прскање со сол, мерач на дебелина на филмот, дебеломер верниер, микрометар со внатрешен дијаметар, надворешен микрометар, проектор, специјален мерач за игла за откривање дупки за игли, стандарден мерач на заби (мерач за минување). друга опрема.

ISO9001: 2015 сертификат

Тестирај Cиспитаници после Pродукција

За време на производството, нашата компанија строго врши обработка, производство и тестирање според барањата на клиентите. Содржината на тестот вклучува: тест за прскање со сол, тест за адхезија, тест за дебелина на филм, тест за цврстина, водоотпорен тест, антистатички тест, тест за електрична спроводливост, тест за вибрации, тест за висока и долна температура, тест за специјална функција, состав на материјал тест, блок за споредба на примерок во боја, итн. Инспекцијата на производот ќе биде придружена со фабрички извештај за инспекција со производот според барањата на клиентите. 

 

Процес на инспекција:

Во обработката на BXD CNC, инспекцијата и контролата на квалитетот се најважниот процес со цел да се направи производ со висок квалитет. Инспекцијата и контролата на квалитетот обезбедуваат стандарден квалитет со проверка на производот за време на производството во различни фази.

За да се осигураме дека производите се во согласност со барањата на нашите клиенти, од суровина до пратка, секој чекор од производствениот процес е под контрола. Сите производи ќе бидат под 3 проверки во целиот процес:

1. Инспекција на суровини: проверете ја суровината пред да прифатите и складирате
2. Интернет инспекција: техничарите прават само-проверка за сите делови и КК-точка проверка за време на производството.
3. Конечна инспекција: КК 100% го проверува готовиот производ пред испораката и го избира најдобриот начин на пакување за да избегне оштетување за време на транспортот.

 

ЦПУ обработка Sтандари

Ние ги следиме стандардите ISO 2768 за обработка на ЦПУ.

Нашиот тим е посветен да се осигура дека сите делови што ги нарачувате се испорачани на време и ги исполнуваат вашите квалитетни очекувања.

CNC parts inspection