Вести

 • Карактеристики на обработка на прецизни делови со ЦПУ и предности на обработката

  Карактеристики на обработка на прецизни делови со ЦПУ и предности на обработката

  Во специфични апликации, прецизните делови треба да имаат поголема прецизност и прецизност, со цел подобро да се истакне нивото на процесот и квалитетот на производот.И овие нови производи се попопуларни кај клиентите.Генерално, CNC обработката има важна конкурентска предност и предности во ...
  Прочитај повеќе
 • Машински решенија за тенки шахти

  Машински решенија за тенки шахти

  1. Што е тенко вратило?Вратило со однос на должина и дијаметар поголем од 25 (т.е. L/D>25) се нарекува витка осовина.Како што се оловната завртка, мазната шипка и така натаму струг.2. Тешкотијата на обработка на тенкото вратило: Поради слабата цврстина на тенката осовина и инф...
  Прочитај повеќе
 • Како да направите површинска обработка на пружини од нерѓосувачки челик?

  Како да направите површинска обработка на пружини од нерѓосувачки челик?

  Првиот чекор е одмастување и отстранување на бигор од пружината од нерѓосувачки челик.Постојат три начини да го користите: 1. Потопете ја пружината од нерѓосувачки челик во пластичен сад со средство за чистење метал А разредено со вода (односот на разредување на средството за чистење А и водата е околу 1:1 или 1:2), и време со...
  Прочитај повеќе
 • Прототип на автомобил со CNC обработка со пет оски!

  Прототип на автомобил со CNC обработка со пет оски!

  CNC со пет оски е машина за обработка и производство, која е понапредна од CNC машините со три оски и CNC со четири оски, и има многу повеќе функции за обработка.CNC со пет оски може да процесира поврзување, што има уникатни предности за некои производи за кои е потребна висока прецизност од 0,01 mm.Голема група...
  Прочитај повеќе
 • Прототип на автомобил за машинска CNC со пет оски

  Прототип на автомобил за машинска CNC со пет оски

  Прототип на автомобил со пет оски CNC машинска машина Пет оски CNC е машина за обработка и производство, која е понапредна од CNC машините со три оски и CNC со четири оски и има многу повеќе функции за обработка.CNC со пет оски може да процесира поврзување, што има уникатни предности за некои производи кои ...
  Прочитај повеќе
 • Како да имате корист од обликувањето на пластика со мал волумен?Што е обликување со инјектирање?

  Како да имате корист од обликувањето на пластика со мал волумен?Што е обликување со инјектирање?

  Кога станува збор за обликување на пластика, прво помислуваме на обликување со инјектирање, околу 80% од пластичните производи во секојдневниот живот се обликување со инјектирање.Калапот со вбризгување е употреба на машина за вбризгување, со употреба на алуминиумски калапи или челични калапи за производство, калапот се состои од јадро и кави...
  Прочитај повеќе
 • Прецизна CNC обработка за обработка на медицински уреди!

  Прво, треба да ја изберете соодветната програма за обработка на медицински помагала која ќе ви помогне да креирате висококвалитетни производи.Еден од најпрецизните достапни методи е CNC обработката.Во овој тип на производствен процес, компјутерскиот софтвер кој е програмиран ќе ја одредува работата на ...
  Прочитај повеќе
 • Кои се ЦПУ алуминиумските делови?

  Кои се ЦПУ алуминиумските делови?

  Алуминиумот е еден од најчесто користените материјали за обработка поради неговите одлични механички својства.Некои од овие карактеристики вклучуваат мекост, достапност, издржливост и неговата способност да се спротивстави на корозија.Прецизно обработените CNC алуминиумски делови станаа вообичаени во последниве години, особено...
  Прочитај повеќе
 • Како CNC обработката прави медицински делови?

  Како CNC обработката прави медицински делови?

  Најчестите типови на машини што се користат во производството на медицински делови вклучуваат CNC глодање, летва, дупчење и компјутеризирано глодање.Медицинските делови обработени во CNC генерално се поделени на процеси според принципот на процесна концентрација.Методите на поделба се еден...
  Прочитај повеќе
 • Кои се мерките на претпазливост при купување и користење на алуминиум

  Кои се мерките на претпазливост при купување и користење на алуминиум

  1. При изборот, погледнете го фабричкиот датум и спецификациите на алуминиумот, како и името на производот и соодветниот број на лиценца за производство.И погледнете ја бојата на површината на алуминиумот за да видите дали сјајот е подобар.И дали има очигледни дефекти на површината, доколку има ...
  Прочитај повеќе
 • Која е разликата помеѓу NC и CNC

  Која е разликата помеѓу NC и CNC

  NC технологијата, нејзините функции за обработка на влезови, интерполација, работа и контрола се реализирани со наменски фиксни комбинациони логички кола, а комбинираните логички кола на машинските алати со различни функции се исто така исти.При менување или зголемување или намалување на кон...
  Прочитај повеќе
 • Принципот и предностите на CNC обработка на алуминиумска легура

  Принципот и предностите на CNC обработка на алуминиумска легура

  Обработката на cnc од легура на алуминиум, исто така позната како обработка на компјутерски гонг или обработка на машински алати со CNC, главно обработува алуминиумски делови и алуминиумски школки.Поради порастот на мобилните телефони, компјутерите, напојниците и автоделовите во последниве години, постои побарувачка за подобрена прецизност на обработката на...
  Прочитај повеќе
1234Следно >>> Страница 1/4