Изработка на лим

Услуги за изработка на лим

Услугите за изработка на лим на BXD обезбедуваат брзо и економично решение за сите делови што треба да се направат од 3D CAD датотеки или инженерски цртежи.Ние ќе ви обезбедиме едношалтерско решение за делови и склопови од лим.

BXD нуди низа материјали од лим, вклучувајќи алуминиум, бакар, челик и нерѓосувачки челик, како и услуги за монтажа како што се инсталирање на PEM влошки, заварување и доработка.

Изработката на лим е вреден прототип и метод на производство за изработка на робусни функционални делови како панели, држачи и куќишта.Нудиме конкурентни цени на лим за прототипови со мал волумен и заштеда на трошоци за серии на производство со голем обем.

Ласерско сечење

Свиткување

Занитвам

Што е изработка на лим?

Изработката на лим е процес на ладна работа со кој се претвора лимот (обично помал од 6 mm) во различни форми на делови.Процесот вклучува стрижење, удирање / сечење / ламинирање, преклопување, заварување, занитување, спојување, формирање итн. Главната карактеристика е иста дебелина на истиот дел.

Изработката на лим може да се користи за создавање или функционални прототипови или делови за крајна употреба, но деловите од лим за крајна употреба обично бараат процес на завршна обработка пред да бидат подготвени за пазарот.

Најчесто користена опрема

CNC машина за удирање (NCT)

Машина за ласерско сечење

Машина за виткање

Хидраулични машини

Стиснете го заковецот

Машина за заварување

Sпроцеси на производство на лим

-Ласерско сечење: дебелина на листот: 0,2-6mm (во зависност од материјалот)

-Притисок на маслото

- Притискање на занитвам

-Свиткување: дебелина на листот: 0,2-6mm (во зависност од материјалот)

-Заварување

- Завршување на површината

Достапни материјали за лим

Подолу е листа на нашите стандардни достапни метали за изработка на лим.Ако ви треба прилагоден материјал, ве молиме контактирајтеинфо@bxdmachining.com

 

Алуминиум: 5052 (H32)

Нерѓосувачки челик: 304 (1/2 H, 3/4H) , 316L

Благ челик: SPCC, SECC, SGCC

Бакар: C11000

Толеранции за изработка на лим

Подолу ги сумира стандардните толеранции на деловите произведени од BXD:

Карактеристика за сечење: ± 0,2 mm

Дијаметар на отворот: ±0,1mm

Свиткување до работ: ±0,3mm

Агол на свиткување: ± 1,0°

Достапни завршетоци на површини за лим

Површинските завршетоци се нанесуваат по обработката и можат да го променат изгледот, грубоста на површината, тврдоста и хемиската отпорност на произведените делови.

-БЕЗ ЕЛЕКТРОЛЕК НИКЕЛ

-СЕКОЈ И чист хромат

-ЧИСТИ ЕНОДИЗИРАЊЕ

-ЦРН АНОДИЗИРАЊЕ

-ТВОРО ЗЛАТО НАД НИКЕЛ

Нашите производи: