5-akset maskinering for komplekse deler

Hva er CNC 5-akse maskinering og hva er fordelene?

De siste årene har femakset CNC-bearbeiding blitt mer og mer utbredt innen ulike felt.I praktiske applikasjoner, når folk møter høy effektivitet og høykvalitetsbehandling av spesialformede komplekse deler, er femakset maskinering god til å løse slike problemer.Flere og flere produsenter har en tendens til å se etter femakset utstyr for å møte høyeffektiv behandling og høykvalitetsbehandling.Men vet du virkelig nok om femakset maskinering?

5-akset CNC maskineringstjeneste
5 akse CNC maskineringsdeler

01Den mekaniske strukturen til5 akse maskinsenter

For virkelig å forstå femakset maskinering, må vi først forstå hva et femakset maskinsenter er.5 Axis Machining, refererer til tillegg av to roterende akser til de tre vanlige lineære aksene X, Y og Z. De to roterende akslene til A, B og C tre akser har forskjellige bevegelsesmodi for å møte de tekniske kravene til ulike produkter.

Når det gjelder den mekaniske utformingen av 5-akse maskineringssentre, har produsenter alltid vært forpliktet til å utvikle nye bevegelsesmoduser for å møte ulike krav.Selv om det for øyeblikket er forskjellige typer femaksemaskiner på markedet, er her noen hovedtyper som nedenfor:

1. To roterende koordinater styrer direkte retningen til verktøyaksen (dobbelt svinghode).

1

2. De to koordinataksene er på toppen av verktøyet, men rotasjonsaksen er ikke vinkelrett på den lineære aksen (type svinghode).

2

3. To roterende koordinater styrer rotasjonen av rommet direkte (dobbel dreieskiveform).

3

4. De to koordinataksene er på arbeidsbenken, men rotasjonsaksen er ikke vinkelrett på den lineære aksen (arbeidsbenk av pitchtype).

4

5. En av de to rotasjonskoordinatene virker på verktøyet og den andre på arbeidsstykket (en sving og en rotasjon).

5

Hva er egenskapene til en slik diversifisert maskinstruktur under prosessering?Sammenlignet med tradisjonelle tre-akse maskiner, hva er fordelene?

 

02 Afordelerav 5-akset CNC-bearbeiding

For tradisjonell 3-akset CNC maskineringssenter har den flere former som vertikal, horisontal og portal.Vanlige behandlingsmetoder inkluderer endefresing av endekantbearbeiding og sidekantbehandling.Profileringsbehandling av ball-end kniver og så videre.Men ulempen er at retningen på aksen forblir uendret under bearbeidingsprosessen, og maskinverktøyet kan bare realisere bevegelsen til verktøyet i det rektangulære romkoordinatsystemet ved å interpolere de tre lineære aksene til X, y og Z.

Sammenlignet med 3-akset CNC-maskiner har 5-akset CNC-maskinsenter følgende fordeler:

1. Oppretthold den beste skjæretilstanden til verktøyet og forbedre skjæreforholdene

6

2. Unngå effektivt verktøyinterferens

7

3. Reduser antall fastspenninger, og fullfør femsidig bearbeiding i én oppspenning

4. Forbedre behandlingskvalitet og effektivitet

5. Forkort produksjonsprosesskjeden og forenkle produksjonsstyringen

6. Forkort utviklingssyklusen for nye produkter

 

03 BXD gir deg gode 5-akse CNC-maskintjenester

Med vårt avanserte 5-akse CNC maskineringsutstyr tilbyr vi presisjons 5-akse deler til rimelige priser.Ta gjerne kontakt med oss.


Innleggstid: 27. mai 2020